Aanslag Pakistan - Ban Ki-moon en Mogherini veroordelen aanslag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon heeft zondag de zelfmoordaanslag in Lahore veroordeeld. Hij noemde het een "weerzinwekkende daad van terrorisme". Eerder deed EU-buitenlandminister Mogherini al hetzelfde. "De secretaris-generaal veroordeelt met klem de zelfmoordaanslag vandaag (zondag, red.) in de Pakistaanse stad Lahore", zo klinkt het in een VN-verklaring. "De secretaris-generaal roept op om de daders van deze verschrikkelijke terroristische daad snel te berechten. Hij roept de overheid op om het uiterste te doen om beschermingsmaatregelen in te stellen om de persoonlijke veiligheid van alle individuen te verzekeren, ook die van religieuze minderheden", zo klinkt het nog.

Ook Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor het Europees buitenlands beleid, veroordeelde zondag de aanslagen. "Ik betuig mijn medeleven aan de bevolking en de regering van Pakistan en bevestig de volledige steun van de Europese Unie in het bestrijden van terrorisme en het bevorderen van onze gemeenschappelijke waarden, met name vrijheid, vrede en diversiteit", aldus Mogherini in een mededeling.

Bij de aanslag, die opgeëist werd door een splintergroep van de Pakistaanse taliban, vielen minstens 70 doden. Het Gulshan Iqbal-park was wegens het lange paasweekeinde druk bevolkt, met opvallend veel mensen van de christelijke minderheid. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen. De bom ontplofte op enkele meters van een speeltuin.

bron: Belga