450 extreemrechtse voetbalhooligans verzamelden in Vilvoorde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Extreemrechtse voetbalhooligans van verschillende voetbalclubs uit eerste klasse verzamelden op twee locaties in Vilvoorde om de trein naar Brussel te nemen. Ze vormden twee groepen en waren samen met 450 leden. Dat bevestigt Hans Bonte (sp.a), burgemeester van Vilvoorde. De hooligans kwamen samen op twee plaatsen: op de Grote Markt en aan het station. "De lokale politie van Vilvoorde was op de hoogte, door oproepen op de sociale media", zegt burgemeester Bonte. "Eén groep bestond uit 300 leden, de andere uit 150. In een eerste fase hebben de 300 hooligans de trein naar Brussel-Noord genomen. Ze waren op weg naar de mars tegen de angst, maar het gaat hier duidelijk om een provocatie."

Even heeft Bonte overwogen om een bestuurlijke politiemaatregel te nemen en de hooligans in Vilvoorde te houden. "Maar dat zou te zeer tot frustraties hebben geleid. Na overleg met het eigen politiekorps en bewakingsbedrijf Securair hebben we beslist om hen de trein te laten nemen. Dat gebeurde onder begeleiding van de politie van Vilvoorde, in coördinatie met de Brusselse collega's."

Uiteindelijk raakten ook de 150 achtergebleven hooligans op de trein naar Brussel. Zij werden de hele tijd begeleid door de lokale politie van Vilvoorde.

bron: Belga