Opklaringen op Goede Vrijdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmiddag wordt het vrij zonnig aan de kust en over het westen van het land. Elders is het nog tijdelijk regenachtig, maar in de loop van de namiddag verschijnen er ook opklaringen over het midden en later over het oosten. Over het zuidoosten blijft het bewolkt tot zonsondergang. De wind waait matig uit het noordwesten. De maxima bedragen 5 graden in Hoog-België en zowat 10 graden in de andere regio's. Vanavond en vannacht is het overal droog met brede opklaringen, maar het koelt flink af. Vooral over het oosten en zuidoosten kan mist ontstaan. De minima liggen net onder het vriespunt ten zuiden van Samber en Maas en bedragen zowat plus 3 graden elders.

Morgenochtend zal de mist snel verdwijnen, waarna er ruimte komt voor de zon. De zuidelijke wind wakkert geleidelijk aan tot matig of vrij krachtig, aan zee tot krachtig. De maxima bedragen 10 graden in de Ardennen en ongeveer 15 graden elders. Morgenavond neemt de bewolking toe en in de nacht naar zondag, als we overschakelen naar de zomertijd, gaat het ook enige tijd regenen.

Van paaszondag tot en met donderdag is het wisselvallig met af en toe regen of buien. Vooral op paasmaandag staat er veel wind. De middagtemperatuur schommelt rond 12 graden.

bron: Belga