Mensen stromen massaal toe om auto te komen halen op Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mensen stromen sinds vandaag om 10.00 uur in groten getale toe om hun wagen af te halen die was achtergebleven na de dubbele aanslag van dinsdag op Brussels Airport. Volgens Anke Fransen, woordvoerster van de luchthaven, hadden om 13.00 uur al meer dan 1.000 mensen hun auto kunnen recupereren. Aan het Crown Plaza Hotel, waar men zich hiervoor moet aanmelden, stond op dat uur nog een lange rij te wachten. "De hele operatie verloopt vlot. Met kleine busjes, waarmee telkens een tiental mensen vervoerd wordt, kunnen we ongeveer 400 mensen per uur verwerken", zegt Fransen.

De woordvoerster voegt toe dat er vandaag onmiddellijk veel mensen toekwamen, "zodat we sinds de start om 10 uur op maximumcapaciteit draaien". Het is volgens haar niet verwonderlijk dat er al zovelen opgedaagd zijn. "Voor vele mensen is de auto immers cruciaal om zich te verplaatsen naar het werk of voor hun sociaal leven."

Op de parkings vlakbij de luchthaventerminal bleven na de aanslagen circa 6.000 wagens achter. Hoewel er in de ruime omgeving van de terminal nog altijd een veiligheidszone geldt, kunnen eigenaars nog tot en met zondag elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur hun wagen ophalen. Ze moeten zich daarvoor aanmelden aan het Crowne Plaza Hotel, waar ze hun nummerplaatnummer moeten geven en indien mogelijk ook een parkingticket, reservatiebewijs of abonnement. Brussels Airport inventariseerde de nummerplaten van alle geparkeerde wagens en voert de eigenaars vanuit het hotel met kleine busjes naar de parking waar hun voertuig staat.

Maximum één persoon kan het voertuig komen afhalen. Rugzakken of grote tassen zijn niet toegestaan.

bron: Belga