Brussels parket ontvangt klacht van Mary tegen Parijse procureur

Het parket van Brussel heeft de klacht ontvangen van Sven Mary. De advocaat van Salah Abdeslam klaagt de procureur van Parijs, François Molins, aan wegens schending van het geheim van het onderzoek.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Op een persconferentie in Parijs had procureur Molins verklaard dat Salah Abdeslam tijdens zijn verhoor door de Belgische speurders had gezegd dat hij aanwezig was tijdens de gebeurtenissen in Parijs en zich zou opblazen aan het Stade de France, maar terugkrabbelde. De verklaringen voor de media betekenden voor meester Sven Mary (foto) een schending van de rechten van zijn cliënt.

De Parijse procureur was niet onder de indruk van de klacht van Mary en zei “zeer sereen” te zijn. “U mag niet vergeten dat we hier te maken hebben met twee dossiers, waarin onderzoek gedaan wordt door een Joint Investigation Team van Belgische en Franse speurders, die processen-verbaal uitwisselen”, zei procureur Molins maandag. “In een dergelijk gezamenlijk dossier kan elk parket communiceren volgens de regels die zijn nationale wetgeving hem opleggen. Het Franse wetboek bepaalt dat de procureur, als hij dat nodig of nuttig vindt, punctueel de pers of het publiek kan informeren over elementen uit het strafonderzoek. Dat is wat ik gedaan heb en ik blijf dan ook zeer sereen tegenover de klacht die aangekondigd wordt.”