Waakzaamheid opgevoerd aan cinemazalen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de nasleep van de terreuraanslagen van dinsdag gelden er ook bijkomende veiligheidsmaatregelen aan sommige Belgische cinemacomplexen. Dat heeft het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken vandaag bevestigd. Het crisiscentrum heeft gevraagd om, geval per geval, een inschatting van het risico te maken. De krant Het Laatste Nieuws had vandaag geschreven dat de veiligheidsmaatregelen aan de cinemazalen zijn opgevoerd. Aan sommige bioscopen zijn er versterkte politiepatrouilles en is er een verscherpte controle aan de ingang. Op sommige plekken mogen bezoekers ook geen tassen meer mee naar binnen nemen.

"We hebben dinsdagavond aan de korpschefs gevraagd om een risico-analyse voor hun cinemacomplexen te maken", zo bevestigt Peter Mertens, woordvoerder van het crisiscentrum aan Belga. "Er is in samenspraak met de uitbaters nagegaan welke maatregelen er eventueel genomen moeten worden, en voor welke cinemacomplexen dat nodig is", vervolgt Mertens. "Het gaat om een risico-inschatting geval per geval", klinkt het ook.

Over de precieze reden van de maatregel kan het crisiscentrum geen duidelijkheid verschaffen. Wel zegt Mertens dat het niet om een algemene maatregel gaat voor plaatsen waar veel mensen samenkomen. "De vraag is specifiek gesteld voor cinemazalen", zo klinkt het.

bron: Belga