Man krijgt 10 maanden cel voor seks met minderjarige en stalking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een 22-jarige man uit Lommel, die aanvankelijk 28 maanden cel riskeerde, is door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 10 maanden cel met uitstel veroordeeld en een ontzetting uit de rechten voor vijf jaar wegens seks met een minderjarig liefje en nadien het lastig vallen van zijn ex-vriendinnetjes. De man had in 2012 een relatie met een vijftienjarig meisje. In datzelfde jaar bedreigde hij zijn zestienjarige ex met de dood. Ook de ouders van het zestienjarige meisje werden door de jongeman lastig gevallen. Hij dreigde ermee 'alles van haar' kapot te maken. Dat gebeurde opnieuw in februari 2014.

Daarnaast terroriseerde hij zijn vijftienjarige ex-vriendin via Facebook. Hij liet op de oprit van haar woning dreigende boodschappen achter en saboteerde haar voertuig. De slachtoffers werden overstelpt met sms'en en telefoontjes.

Naar een derde slachtoffer, eveneens een 15-jarig meisje, stuurde hij een foto van zijn penis. Hij verzond ook twee erotische foto's van het meisje naar een kennis in Duitsland. Bovendien gaf hij zich via de telefoon uit voor een agent en probeerde hij de moeder van het meisje ervan te overtuigen dat ze haar klacht beter zou intrekken.

Aan het uitstel voor de celstraf zijn probatievoorwaarden gekoppeld. De twintiger moet in therapie gaan voor zijn psychische problematiek. De openbare aanklager omschreef hem als pathologisch en maniakaal. Hij moet aan de slachtoffers en hun ouders in totaal 6.045 euro schadevergoeding betalen. De proceskosten bedragen 2.588 euro.

bron: Belga