Treinverkeer verloopt woensdagochtend opnieuw normaal

door
Belga
Leestijd 2 min.

De ochtendspits voor de treinen verloopt woensdagochtend normaal. Reizigers die in een van de grote Brusselse stations moeten afstappen, komen wel beter goed op tijd, zo zegt Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Volgens Infrabel zijn gisteren zo goed als alle treinen op hun plaats van vertrek aangekomen, waardoor het treinverkeer vanochtend normaal gezien weer normaal kan verlopen. Ook spoorwegmaatschappij NMBS bevestigt dat alles zoals gepland zou moeten verlopen.

De stations van Etterbeek, Schaarbeek, Delta, Meiser, Simonis en Brussel-West gaan opnieuw open. De stations van Brussel-Congres, Brussel-Kapellekerk, en Brussel-Merode blijven dicht. In die stations is er enkel doorgaand treinverkeer mogelijk.

Ook het station Brussel Nationaal-Luchthaven blijft gesloten. De treinen naar de luchthaven worden omgeleid, omdat ook de Diabolotunnel gesloten blijft. Ook mogelijk is dat ze, afhankelijk van de eindhalte, hun route al in Brussel-Noord of Brussel-Zuid beëindigen.

De stations van Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord en Brussel-Luxemburg zijn open, maar enkel bereikbaar via één ingang. Bovendien heeft de politie er controles aangekondigd, zodat lange wachtrijen zoals gisterenavond opnieuw mogelijk zijn. "Wie kan, vermijd best de spitsuren. Voor wie dat niet mogelijk is, raden we aan om iets vroeger te komen", zo klinkt het bij Baeken.

De meeste Thalystreinen rijden, zo is te lezen op de website, uitgezonderd de treinen 9304, 9321, 9993 en 9994. Wat Duitsland betreft, zal Thalys 9424 niet vanaf Dortmund rijden, maar slechts vanaf Keulen. Ook Eurostar verwacht een normale dienstverlening naar en van Brussel te kunnen verzekeren, al wordt aan de reizigers wel gevraagd om een uur te rekenen voor de check-in.

bron: Belga