Drie medewerkers Europese Commissie gewond

door
Belga
Leestijd 1 min.

Drie medewerkers van de Europese Commissie zijn gewond geraakt bij de terreuraanslagen in Brussel, zo heeft vicevoorzitster Kristalina Georgieva vanmiddag meegedeeld. "Terroristen hebben gisteren toegeslagen in het hart van Europa, onze stad, Brussel. Onschuldige mensen zijn vermoord en gewond. Onder hen die verzorgd worden, bevinden zich drie van onze collega's bij de Europese Commissie", zo verklaarde Georgieva, die bevoegd is voor het personeelsbeleid.

Het Berlaymontgebouw, de hoofdzetel van de Commissie, ligt op een boogscheut van Maalbeek. Drie gebouwen van de Commissie bevinden zich boven het metrostation en werden gisteren geëvacueerd.

Eén van de drie gebouwen, waar het directoraat-generaal Landbouw gevestigd is, bleef vandaag dicht om te controleren of er structurele schade is aangericht, aldus Georgieva. De betrokken ambtenaren worden tijdelijk in andere burelen ondergebracht, of werken thuis. In totaal verkoos een derde van het personeel van de Commissie om woensdag thuis te werken.

Het alarmniveau in de Europese instellingen blijft intussen op code oranje. Er wordt strenger gecontroleerd aan de ingangen en sommige vergaderingen en bezoeken zijn afgelast. De hoogste alarmcode, rood, geldt momenteel enkel voor de delegatie in de Malinese hoofdstad Bamako. Die code geldt wanneer er een ernstige en directe dreiging voor de Europese instellingen bestaat. In dat geval worden de werkzaamheden tot het strikte minimum herleid.

bron: Belga