Belgen moeten terreur bestrijden in plaats van chocolade te eten, zegt Israëlisch minister

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een dag na de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem, waarbij 31 mensen gedood werden, heeft een Israëlische minister gezegd dat de Belgen zouden moeten ophouden met het eten van chocolade en met het omarmen van liberalisme, en dat ze hun aandacht in de plaats daarvan moeten toespitsen op moslims die bij terrorisme betrokken zijn. "Als ze in België chocolade blijven eten, en als ze van het leven blijven genieten en als overtuigde progressieven en democraten naar buiten komen, en niet erkennen dat sommige van de moslims terreur organiseren, zullen ze niet in staat zijn hen te bestrijden", zei Israel Katz, een lid van de Likoed-partij van premier Benjamin Netanyahu. Hij deed deze uitspraken vanmorgen op de Israëlische staatsradio.

Katz, die minister van Transport is, nam de voorbije dagen geen blad voor de mond. Meteen na de terreuraanslagen sprak hij van een volgehouden inspanning om de westerse cultuur te vernietigen.

Netanyahu zei gisteren aan de pro-Israëlische lobby AIPAC dat terroristen "onze totale vernietiging en hun totale overheersing" nastreven.

bron: Belga