Getuigen op luchthaven spreken over verschrikkelijk bloedbad

door
Belga
Leestijd 1 min.

Verschillende mensen die op de luchthaven aan het werk waren toen de explosies dinsdagochtend plaatsvonden, hebben het over een verschrikkelijk bloedbad. Ze maken melding van verschillende doden en zwaargewonden, mensen die ledematen verloren hebben. Intussen rijden nog steeds bussen af en aan om mensen uit het luchthavengebouw te evacueren. De 40-jarige Brusselaar Alphonse Youla was sinds 04.00 uur aan de slag op de luchthaven toen de explosies plaatsvonden. "Ik hoorde een eerste explosie en dan een tweede", zegt de man. "Ik hoorde ook iemand in het Arabisch roepen maar wat die zei, weet ik niet. Het was een verschrikkelijke chaos, de plafonds kwamen naar beneden en overal lagen slachtoffers. Ik heb zelf vijf dode mensen naar buiten helpen dragen, er waren ook heel wat gewonden, mensen wiens benen waren afgerukt. Ik heb ook gewonde politieagenten gezien."

Valerie werkte in de Autogrill en hoorde twee explosies en schoten. "We doken onmiddellijk op de grond, samen met de klanten. De plafonds kwamen naar beneden, het was vreselijk. Samen met een collega heb ik gewonde mensen zo goed als ik kon geholpen. We hebben enkele mensen naar buiten gebracht, waar al tientallen gewonden lagen."

Een Frans koppel stond aan de incheckbalie, op enkele meters van de ontploffingen. "We hoorden een eerste knal, draaiden ons om en keken wat er gebeurde en vlak voor ons, op zo'n 15 meter was er een tweede ontploffing. We zijn dan beginnen lopen en hebben ons in de parkeergarage verstopt."

bron: Belga