Wake van Koerdische Gemeenschap in Brussel gaat door

door
Belga
Leestijd 1 min.

De wake van de Raad van de Koerdische Gemeenschap in België (NavBel) gaat nog door tot eind maart. Deze middag vierden ze er Newroz, het Perzisch nieuwjaars -en voorjaarsfeest. "Enkele dagen geleden heeft België al een grote fout begaan. De Koerdische gemeenschap ging op 15 maart haar Newroz-receptie houden in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement, met de steun van Brusselse parlementariërs. Echter, opnieuw door inmenging van Turkije werd deze geannuleerd en moesten we uitwijken naar een andere plaats", laat NavBel weten.

De wake in Brussel verhitte eerder al de gemoederen in Turkije, want volgens het Turkse staatpersbureau Anadolu zou de tent die wordt gebruikt er een zijn van de PKK, de in Turkije verboden partij.

NavBel benadrukt dat het gaat om een civiele, vreedzame actie van burgers die wakker liggen van de oorlogssituatie in het thuisland en die het Europees-Turkse akkoord inzake de vluchtelingen aanklagen. De Koerdische Gemeenschap zette die boodschap en de voorzetting van hun wake kracht bij tijdens de Newroz-viering.

bron: Belga