Aziatische versie van het Eurovisiesongfestival in de aantocht

Het Eurovisiesongfestival breidt uit naar Azië. Tegen 2017 zou de eerste editie met zo'n twintig deelnemende landen op de buis komen.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

De European Broadcasting Union (EBU) wil samen met de Australische openbare omroep SBS een Aziatische versie van het Eurovisiesongfestival brengen, zo meldt EBU in een persbericht.

"SBS Australië zendt Eurovisie al meer dan 30 jaar uit", zegt Jon Ola Sand, supervisor van het songfestival. "We denken dus dat zij de perfecte partner zijn om Aziatische songschrijvers en artiesten de kans te geven om op het Eurovisiepodium op te treden."

Aan de Aziatische versie zouden de landen binnen de Aziatisch-Pacifische regio kunnen deelnemen, al vindt de eerste editie waarschijnlijk plaats in een Australische stad. "We zijn enthousiast dat de aantrekkingskracht van Eurovisie zich verspreidt naar het Aziatische continent', aldus Frank-Dieter Freiling, voorzitter van de organisatie. Producent Blink TV schat dat Eurovision met de uitbreiding in totaal meer dan een miljard mensen zal bereiken.

Het Eurovisiesongfestival werd voor het eerst georganiseerd in 1965, en is ondertussen goed voor wereldwijd 200 miljoen kijkers. Het is de tweede keer dat Australië deelneemt aan het festival. Dit jaar mag de Koreaans-Australische zangeres Dami Im het land representeren.

Foto Belga / STR