Zeven doden bij vliegtuigcrash in Sao Paulo

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de Braziliaanse grootstad Sao Paulo zijn zeven mensen om het leven gekomen bij de crash van een klein vliegtuig, dat eigendom was van de bekende Braziliaanse zakenman Roger Agnelli, de voormalige ceo van het mijnbouwbedrijf Vale. Het eenmotorige toestel stortte neer op een gebouw in de noordelijke voorstad Casa Verde, alsdus het nieuwsportaal G1 gisteren (lokale tijd). Alle inzittenden van het vliegtuigje kwamen om, naast Agnelli en zijn familie ook de piloot. De bewoners van het drie verdiepingen tellende pand konden via de achtertuin aan de brand ontkomen, die door de crash was ontstaan. Een vrouwelijke bewoonster liep lichte verwondingen op. Tientallen brandweerlieden en een vijftiental blusvoertuigen waren nodig om de brand onder controle te krijgen, verklaarde commandant Hengel Pereira, die het over een vlammenzee had. Zwarte rook steeg boven de crashplaats op. De brandstof was uit het toestel gevloeid, waardoor ook brand op straat ontstond. "Ik ben in alle haasten het huis uitgelopen, maar ik kon niet helpen omdat de kerosine de straat afliep en een brandend spoor achterliet", citeerde O Globo een ooggetuige.

Volgens Globonews zat naast Agnelli ook zijn echtgenote, zijn zoon met zijn vriendin en zijn dochter met haar echtgenoot. Hun lijken werden uit het uitgebrande vliegtuig geborgen. Het toestel van het type Comp Air 9 was na het het opstijgen van de luchthaven Campo de Marco om een nog onbekende oorzaak na ongeveer 300 meter op het woonhuis neergestort.

Onder leiding van Agnelli (2001-2011) was Vale uitgegroeid tot de op twee na grootste mijnbouwonderneming van de wereld. Na zijn vertrek richtte Agnelli een investeringsfirma op. De media hadden hem vorig jaar nog genoemd als de mogelijke volgende ceo van het olieconcern Petrobras.

Bron: Belga