Open Campus Day levert 105 kandidaat-onderofficieren op

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Koninklijke School voor Onderofficieren in Sint-Truiden heeft zondag 4.275 bezoekers verwelkomd voor de Open Campus Day. Het was de bedoeling om de school voor te stellen aan potentiële studenten en hun familie. Uiteindelijk schreven 105 kandidaten zich in om weldra met de opleiding te starten. De bezoekers konden op de Campus Saffraanberg in Sint-Truiden kennismaken met de militaire lesgevers, burgerleerkrachten en de kandidaten die momenteel een vorming volgen. Daarnaast hadden ze de mogelijkheid om een toelichting te krijgen over de verschillende opleidingen, het lessenpakket, de evaluaties, het studieregime en de tewerkstellingsmogelijkheden in diverse functies. De leslokalen, de logementen en de sportinfrastructuur waren voor deze gelegenheid opengesteld voor het publiek. Er vonden ook diverse demonstraties plaats, onder meer van de militaire voertuigen en het materieel.

"Met deze opkomst zijn we heel tevreden", zegt commandant Patrick Baillieux. "De belangstelling was iets minder groot dan vorig jaar, maar dat valt mogelijk te verklaren door de diverse andere activiteiten die er zondag in de regio georganiseerd werden." Anders dan voorgaande jaren konden de bezoekers eerst kennismaken met de infrastructuur van de campus, de mensen die er werken en de toekomstmogelijkheden, vooraleer zich in te schrijven voor de volgende opleidingscyclus.

"Precies 105 nieuwe mensen hebben zich ingeschreven, onder wie 65 Nederlandstaligen en 40 Franstaligen", aldus nog Baillieux. "Dat cijfer ligt iets lager dan vorig jaar, maar het zijn wel allemaal kandidaten die na de volledige voorstelling, en dus met kennis van zaken, een bewuste keuze hebben gemaakt."

bron: Belga