Dagelijkse leven hervat in Molenbeek

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Vierwindenstraat in Molenbeek herneemt het dagelijkse leven na de arrestatie van de meeste gezochte terrorist in Europa, Salah Abdeslam. De media zijn massaal aanwezig op de plek van de arrestatie. Een tiental cameraploegen uit binnen- en buitenland, recht tegenover het nummer 79 in de Vierwindenstraat, verraadt meteen waar Salah Abdeslam op 18 maart werd gearresteerd. De apotheker ernaast is gesloten, maar rondom en in de Vierwindenstraat herneemt het dagelijkse leven. Bakkers, slagers en kruideniers hebben de deuren gewoon weer geopend.

"We hebben niets gezien van de arrestatie, want de politie had ons gevraagd alles te sluiten. Ik weet er dus niets van en ik hoef er ook niets van te weten. Het is natuurlijk spijtig dat Molenbeek en onze buurt opnieuw in een slecht daglicht worden gesteld, maar ik ben toch blij dat ze hem hebben gepakt. Vandaag bakken wij gewoon weer brood, alleen onder wat meer belangstelling", vertelt de verkoper van de bakker schuin tegenover het schuilhuis.

"Ik voel me nog altijd veilig in Molenbeek en wandel nog altijd door de straten als toen ik een kind was. Ik hoop dat de wereld ook eens met een andere bril naar ons kijkt, want Molenbeek beschikt wel over mooie plekken waar er ook cultuur is", aldus Maria, een lerares uit Molenbeek.

bron: Belga