WK indooratletiek - WK in Portland is voor Belgian Tornados "springplank naar Rio"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Tornados hebben woensdag een tweede keer getraind op de piste van het Convention Center in Portland, waar ze zaterdag zullen deelnemen aan de 4x400 meter tijdens het wereldkampioenschap indooratletiek. Dat meldt Jacques Borlée, de trainer van de Belgen, die toevoegt dat de atleten nog steeds last hebben van een jetlag. De Belgische selectie bestaat uit de broers Kevin, Jonathan en Dylan Borlée, Robin Vanderbemden en Tim Rummens.

"Het was een goede training", aldus Jacques Borlé. "We hebben gewerkt aan de snelheid, door aandacht te hebben voor de positie van de schouder in de bochten."

De Belgische lopers, die vrijdag in de Verenigde Staten zijn aangekomen, hebben nog steeds last van een jetlag. Ze worden wakker rond 03.00 of 04.00 uur in de ochtend en gaan ook vroeg slapen. Hun eerste training op de piste dinsdag, die van start ging om 18.00 uur, was daarom zwaar, aldus Borlée, die toevoegt dat de effecten van de jetlag zondag wel verdwenen zullen zijn.

De Borlées en ploegmaats lopen de reeksen van de 4x400m op zaterdag 19 maart om 12.40 uur plaatselijke tijd (20.40 uur Belgische tijd). De finale staat een dag later, op zondag 20 maart om 14.50 uur geprogrammeerd (22.50 uur Belgische tijd).

Borlée verklaarde ook nog dat de Belgian Tornados zonder specifieke voorbereiding naar het WK zijn gekomen. Hij noemt het WK wel een mooie springplank naar de Olympische Spelen deze zomer in Rio de Janeiro.

"Ons voornaamste doel, is om ons te amuseren en onze jongeren sterker te maken", zei hij. "Dylan en Robin hebben de kans gekregen om deel te nemen aan het wereldkampioenschap, waar ze leren omgaan met intensieve druk van het allerhoogste niveau. Dat is fantastisch als ervaring voor de Olympische Spelen. Buiten de Britten, zijn de allerbesten hier." De coach voegt nog toe dat Portland voor de Tornados "een springplank zal zijn om het seizoen te starten en om te bekijken wat we beter kunnen doen".

Borlée reageerde woensdag ook nog op het dopingschandaal dat momenteel woedt in de topsportwereld. "Doping doodt alle dromen", zei hij. "In het verleden heeft ze zeker onze resultaten verbeterd, maar we zijn er nu niet meer mee bezig. We concentreren ons nu op onszelf, op wat we kunnen bereiken. De autoriteiten moeten een einde maken aan alle mistoestanden van de federaties."

bron: Belga