WK indooratletiek - Jacques Borlée: "We moeten vol lopen in de reeksen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgian Tornados komen zaterdag (12u40 lokale tijd, 20u40 Belgische tijd) voor het eerst in actie op het WK indooratletiek in het Amerikaanse Portland. Dylan Borlée, Jonathan Borlée, Robin Vanderbemden en Kevin Borlée komen, in die volgorde, in actie in de reeksen van de 4x400 meter. "De trainingen zijn goed verlopen", is coach Jacques Borlée positief. "We zijn vroeg genoeg vertrokken naar de Verenigde Staten om het tijdsverschil volledig achter ons te kunnen laten. De enige tegenvaller van de week was de blessure van onze reserve Tim Rummens."

Borlée wilde nadien Julien Watrin laten overkomen om de Leuvenaar te vervangen, maar die had verplichtingen aan de universiteit, waar hij een studie industrieel ingenieur volgt. "Dus lopen we zonder reserveloper. Ik was niet van plan Tim te gebruiken in de reeksen, maar als er nu iemand uitvalt, is het toernooi wel meteen gedaan en moeten we opgeven."

Borlée verwacht een interessant WK. "We nemen het op tegen de beste teams van de wereld. De Amerikanen hebben zelfs aangekondigd het wereldrecord aan te vallen. Dat wil zeggen dat ze alles willen geven en zich niet willen bezighouden met een tactische race. We zullen in de reeksen ook alles moeten geven. De uitslagen in de reeksen bepalen in welke baan we lopen in de finale."

De reeksen van de 4x400 meter vinden zaterdag plaats (12u40 lokale tijd, 20u40 Belgische tijd). De finale is voor zondag (14u50 lokale tijd, 22u50 Belgische tijd). Er nemen zeven teams deel, de eerste twee van elke reeks plaatsen zich, samen met de twee beste verliezende tijden.

De Belgian Tornados veroverden de gouden medaille op het WK indoor in Doha in 2010. Op de WK's van 2012 en 2014 kwamen de Belgen niet in actie. Vorig jaar pakten ze wel de Europese indoortitel in een tijd van 3:02.87, een nieuw Europees record.

bron: Belga