Volop zon vanmiddag

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zon eist vanmiddag de hoofdrol op. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De maxima halen 7 graden in de Ardennen, zowat 9 graden aan de kust, ongeveer 11 graden in de andere streken maar in de Kempen is 13 graden bereikbaar. Vanavond en vannacht is het helder tot licht bewolkt. Later dringen lage wolken vanuit Nederland tot over het noorden van ons land door. Elders ontstaan lokaal mistbanken. De minima zakken tot plus 2 graden dicht bij zee en tot min 5 graden op de Hoge Venen.

Na het optrekken van de lokale mist wordt het morgen over het zuiden nog enige tijd vrij zonnig. Elders is het zwaarbewolkt en die wolken zullen zich in de loop van de dag over het hele land uitbreiden. De wind waait zwak, later matig uit noordelijke richtingen, bij maxima van 6 graden aan de kust en op de Hoge Venen, ongeveer 8 graden in de andere regio's maar nog zo'n 13 graden in het zuiden van de provincie Luxemburg waar het ook het lang zonnig blijft.

Het weekend verloopt meestal droog maar overwegend bewolkt bij zowat 7 graden. In Belgisch Lotharingen kan de zon wat vaker door het wolkendek breken.

Tijdens de eerste helft van volgende week zijn er wolkenvelden maar ook af en toe opklaringen, er is ook kans op een bui. De middagtemperatuur schommelt rond 9 graden.

bron: Belga