Dit paard is beter gekleed dan jij

We hebben in het verleden al zoveel verklede honden en katten zien passeren, dat we het niet meer speciaal vinden. Waar we wel van opkijken is een gepensioneerd racepaard gehuld in een op maat gemaakt kostuum. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Voor de opening van het Britse Cheltenham Festival kreeg het racepaard Morestead een wel heel bijzonder cadeau: een driedelig pak, inclusief broek, jas, hemd, stropdat en pet. Nagenoeg de hele outfit werd gemaakt van Tweed, een grove, wollen stof dat geregeld gebruikt wordt in typische Britse en Schotse kledij.

Het evenement voor renpaarden lokt jaar na jaar heel wat modieus opgedoste mensen en de dieren mochten dit jaar eens in het middelpunt van de belangstelling staan, vonden de organisatoren. Voor de bijzondere kledij deden ze beroep op de designer Alexander McQueen en ontwerpster Emma Sandham-King. Zij kon het kostuum in vier weken afwerken. "Het was de grootste uitdaging van mijn carrière", aldus Sandham-King. "We hebben maar liefst 18 meter stof gebruikt voor de ganse outfit." Het resultaat mag dan ook gezien worden.

Foto YouTube / William Hill