Teameigenaar BMC wil Van Avermaet langer houden

door
Belga
Leestijd 3 min.

Andy Rihs, teameigenaar van BMC, hoopt dat Greg Van Avermaet nog enkele seizoenen langer voor zijn team fietst. De Waaslander is na dit seizoen einde contract bij de Amerikaans-Zwitserse formatie. "Wij zijn vragende partij om hem te behouden", aldus Rihs, die momenteel aanwezig is in Parijs-Nice om zijn troepen te aanschouwen. De toekomst van BMC is al een aantal maanden onzeker. Allerlei geruchten gingen de ronde dat de ploeg na 2016 niet meer zou bestaan of enkel nog in een andere samenstelling, met een tweede sponsor of na een fusie met een ander team. Zelf bracht BMC begin december 2015, op de mediadag van het team in het Spaanse Denia, naar buiten dat het nog zeker na 2016 zou doorgaan, maar hoe lang dat nog zou zijn, maakte de ploeg niet bekend.

BMC, een fietsenmerk met basis in het Zwitserse Grenchen, is eigendom van miljardair Andy Rihs, die gek is op koers. Het relatief jonge merk groeide op korte tijd stevig en heeft intussen ook een winkel in België, in het Oost-Vlaamse Nazareth. Een ploeg is de ideale manier om het merk te promoten, maar dat kost natuurlijk ook geld. Dit seizoen maakte met Richie Porte slechts één profrenner de overstap naar de ploeg. Nieuws over duur van contracten wordt nooit medegedeeld.

Zoals bekend is Greg Van Avermaet, bezig aan zijn zesde seizoen bij de ploeg, na dit seizoen einde contract. "Ik wil graag bij het team blijven", zei hij eerder al, "daar gaat mijn eerste voorkeur naar uit, maar dat neemt niet weg dat ik ook praat met andere ploegen."

Een angel in de onderhandelingen zou wel eens de duur van het contract zijn. Hoe lang gaat de ploeg nog door? Dat is, naar de buitenwereld toe, alvast niet bekend. Van Avermaet wil niet voor slechts één jaar tekenen. "Ik wil zekerheid over een langere periode. Dat spreekt voor zich", stelde hij al een paar keer.

Volgens ingewijden gaat de ploeg nog wel even door en zijn er wel degelijk nu al contracten voor 2017 en zelfs langer. Op de vraag hoe lang de ploeg nog blijft bestaan, antwoordde Rihs als volgt aan het persagentschap Belga. "Ik hou er niet zomaar mee op", zegt hij. "Hoe lang? Dat weet ik niet. Ik amuseer me goed in de koers, de ploeg draait goed, ons fietsmerk zit in de lift. Onze e-bike bijvoorbeeld, de Stromer, verkoopt het best in België. Als het aan mij ligt, ga ik er nog mee door tot ik er bij neerval (Rihs is 73 intussen, red)", sprak hij met de glimlach.

En graag wil de teameigenaar Van Avermaet ook de komende jaren nog in zijn ploeg, een ideaal uithangbord ook voor zijn merk in België. "Onderhandelingen met renners zijn niet moeilijk", grapte de eigenaar nog, "het zijn hun managers die het niet evident maken. Kijk, wij zijn vragende partij om Greg te behouden. Hij heeft opnieuw een stap voorwaarts gezet, hij won de Omloop Het Nieuwsblad. Hij is voor ons team van belang, dus ja, liever zien we hem nog enkele jaren bij ons koersen."

bron: Belga