Gezonde toast met avocado en gerookte zalm

door
Maarten
Leestijd 1 min.

Gezond lunchen met Olivia Borlée & Metro-chef Maarten: Deel 1 - Olivia's favoriet

 

Sportprestaties staan of vallen bij de brandstof die atleten tanken om hun lichaam tot het uiterste te drijven. Deze eenvoudige toast is een ideale lunch boordevol complexe koolhydraten, gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten.

Wat heb je nodig ? (voor 4 boterhammen)

  • 4 fijne sneetjes volkorenbrood
  • 1 rijpe avocado
  • Een halve sjalot
  • Een half teentje look
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el zure room
  • 2 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • Paar takjes dille
  • cayennepeper
  • Zout
  • Zo maak je het

  • Schil de avocado, de sjalot en de look en snij ze in grove stukken. Bewerk ze in een blender of keukenrobot tot je een smeuïge pasta krijgt. Voeg de zure room en het limoensap toe en kruid naar smaak met cayennepeper en een snuifje zout.
  • Kook de eieren hard (8 à 10 minuten). Verwijder de schaal en de dooier. Snij het eiwit in kleine stukken.
  • Verwarm vier sneetjes volkorenbrood met gezonde zaadjes en pitten in de broodrooster. Beleg ze met een flinke laag guacamole, stukjes eiwit en fijne reepjes gerookte zalm. Werk af met een takje verse dille en eventueel een paar druppels limoensap.
  • Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van je creatie via Instagram #MetroMeal @MetroBelgië! 

    In samenwerking met Biaform