Droog en zonnig, maar nachtelijke vriestemperaturen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het blijft vanmiddag droog met flinke zonnige perioden. Er waait een zwakke, aan zee een matige noordoostenwind. De maxima bedragen 5 graden in de Ardennen en ongeveer 10 graden elders. Vanavond en -nacht is het helder tot licht bewolkt. Later kan mist of laaghangende bewolking ontstaan. De minima bedragen min 3 graden in Hoog-België tot rond het vriespunt elders. Na het optrekken van lage wolken en mist volgen er vrijdag opnieuw perioden met zon. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De maxima bedragen 5 graden in de Ardennen en zowat 10 graden in de andere regio's.

Van zaterdag tot eind volgende week blijft het droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur komt op zowat 10 graden uit. 's Nachts is het vrij koud en tijdens brede opklaringen kan het licht vriezen.

Het is de eerste keer dit jaar dat er zich zo'n lange periode met droog weer aandient. Een noodzaak voor de agrarische sector. Sinds 1 januari viel immers al meer dan 360 liter neerslag per vierkante meter uit de lucht tegen normaal 174 liter.

bron: Belga