Voorzitter Russische tennisbond verwacht Sharapova op Spelen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ondanks de positieve dopingtest van Maria sharapova verwacht de Russische tennisbond dat de nummer zeven op de WTA-ranking zal aantreden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21/08). Dat meldde bondsvoorzitter Shamil Tarpishchev vandaag aan het persagentschap R-Sport. De vijfvoudige grandslamwinnares kreeg intussen van Tag Heuer te horen dat haar sponsorcontract met de Zwitserse fabrikant van luxehorloges niet verlengd zal worden. De 28-jarige Sharapova meldde gisterenavond op een persconferentie dat ze tijdens de Australian Open positief testte op meldonium, een middel dat ze al jaren nam maar pas sinds begin januari van dit jaar op de verboden lijst staat. De positieve controle dateert van 26 januari, toen ze in de kwartfinales in Melbourne van 's werelds nummer één Serena Williams verloor. De Internationale Tennisfederatie (ITF) legde haar intussen een voorlopige schorsing op, die ingaat vanaf 12 maart. Ze riskeert voor lange tijd geschorst te worden.

"Dit is een hoop flauwekul", liet Tarpishchev optekenen. "De sporters nemen wat hen door fysiotherapeuten en artsen wordt voorgeschreven. Ik denk dat Sharapova erbij zal zijn tijdens de Spelen."

Sharapova wordt niet alleen gesteund door Tarpishchev, maar ook door de kapitein van de Russische vrouwenploeg. "Het team heeft een fout gemaakt, niet Sharapova", stelde Anastasia Myskina. "De Russische ploeg rekent nog steeds op haar."

De tennisvedette ziet intussen haar sponsors afhaken. Nadat sportkledinggigant Nike al had bekendgemaakt zijn banden met Sharapova op te schorten "tot het onderzoek is afgelopen", meldde Tag Heuer het sponsorcontract met de Russin niet te zullen verlengen. Het Zwitserse bedrijf was met Sharapova aan het onderhandelen over een nieuwe overeenkomst, nadat de vorige eind vorig jaar afgelopen was.

bron: Belga