Zij werken op de luchthaven

door
Joris
Leestijd 1 min.

Jacques Deppe, 41 Jaar, woont in Ukkel

Passenger Services Officer Brussels Airlines

Op de luchthaven verzorg ik de check-in van de passagiers en help ook bij de inscheping van de vluchten, voornamelijk op de lange afstand. Dat zijn de vluchten naar Amerika en Afrika. Destijds heb ik getekend voor drie maanden en kijk nu, zeventien jaar later zit ik hier nog altijd (lacht). Het is een verslaving. Eens je hier gewerkt hebt, wil je de luchthaven nooit meer verlaten. Het is afwisselend werk, uitdagend ook want er kan van alles gebeuren en elke vlucht is anders. Je hebt telkens andere passagiers met andere verhalen en dat maakt het heel spannend.

Silke Maes, 23 jaar, woont in Aalst

Teamleader bij G4S

Ruim twee jaar geleden ben ik begonnen als bewakingsagente bij G4S Aviation Security. Na een jaar heb ik een opleiding gevolgd om als mentor nieuwe bewakingsagenten op te leiden. Vervolgens ben ik doorgegroeid tot teamleader. Nu ben ik verantwoordelijk voor een 15-tal bewakingsagenten. Zij controleren dagelijks de passagiers en hun handbagage op de luchthaven. Met mijn 23 lentes, ben ik een van de jongste teamleaders. Ik doe het heel graag en ben altijd goed gezind. Daar zorgen mijn collega's voor! Want zij zijn zoals familie, maar dan op de luchthaven.

Laurina Cipriani, 30 jaar, woont in Vinderhoute

Senior recruiter Jetairfly

Ik ben gestart met de rekrutering van cabinepersoneel maar ben nu, samen met een team van gemotiveerde collega's, verantwoordelijk voor het aantrekken van alle profielen die nodig zijn om de airline te laten functioneren.  Hoe ik weet of we de juiste mensen aan boord halen?  Dat zie je meteen! Als ze met een grote glimlach op hun gezicht op je staan te wachten voor het interview, je spontaan aanspreken en een twinkeling in hun ogen krijgen als ze over de luchtvaarsector praten! Dat zoeken we: mensen die service willen bieden om zo iemand anders een perfecte vakantie te (willen) bezorgen.