Jetairfly zoekt 250 Junior Cabin Crew Members.

door
Joris
Leestijd 1 min.

Maar hoe verloopt zo'n selectieproces eigenlijk?

Bernice:

Ik sta samen met mijn collega in voor de selectie van Cabin Crew Members bij Jetairfly. We zoeken kandidaten met een klantgerichte ingesteldheid, die het in zich hebben om onze passagiers een aangename vlucht te bezorgen.

Verder is het belangrijk dat ze problem solvers zijn die onder druk kunnen werken. Ze moeten ook flexibel ingesteld zijn door het onregelmatige uurrooster. Cabin Crew Members werken in kleine teams en iedere dag met nieuwe collega's, vandaar dat kunnen samenwerken ook een belangrijke competentie is.

Wanneer iemand zich kandidaat stelt, screenen we het cv een eerste keer op een goede talenkennis, het bezitten van een diploma hoger middelbaar onderwijs, rijbewijs, eigen vervoer etc.

Laurence:

Ik kende een klasgenote die als Cabin Crew Member werkte bij Jetairfly, maar mijn neef is hier ook piloot. Beide hadden gezegd dat de job op mijn lijf geschreven was: mijn talenkennis gebruiken, veel klantencontact en vooral een unieke ervaring. Na al deze positieve input twijfelde ik niet langer en stelde ik mij kandidaat via de Jetairfly careersite.

Bernice:

Kandidaten krijgen dan een online persoonlijkheidsvragenlijst opgestuurd via e-mail. Hiermee willen we inzicht krijgen in enkele competenties zoals stressbestendigheid, flexibiliteit en klantgerichtheid. Ze krijgen ook zelf een verslag nadien.

Als we een match zien qua competenties dan contacteren we de kandidaat telefonisch.  We toetsen dan een eerste keer de talenkennis omdat dit echt belangrijk is. Onze kandidaten moeten zich nl. ook in noodsituaties kunnen redden in de drie talen.

Laurence:

Ik werd gebeld door Bernice op een onverwacht moment en was dus zenuwachtig. Toch werd ik snel op mijn gemak gesteld door haar. Ze was heel vriendelijk en enthousiast, wat het leuk maakte om met haar te communiceren. We hadden een kort gesprek in het Nederlands, Frans en Engels i.v.m. mijn interesse voor de vakantiejob van Cabin Crew Member.

Bernice:

Dan volgt een selectiedag. We starten met een presentatie waarin we info geven over het bedrijf en de job; gevolgd door een groepsdiscussie waar we de talenkennis en samenwerking testen. Hierna kan het zijn dat we een aantal kandidaten niet verder weerhouden.

De positief bevonden kandidaten krijgen eerst een pauze en hebben dan een interview. Hier gaan we dieper in op de belangrijkste competenties voor de job. Nadien volgt er nog een rollenspel. De kandidaat neemt de rol van Cabin Crew Member op en moet een passagier zo goed mogelijk helpen.

Laurence:

Ik werd verwacht in het hoofdkantoor in Zaventem. Iets wat mij direct opviel, is dat iedereen die je tegen komt super vriendelijk is. Iedereen zegt spontaan ‘goedemorgen' of ‘hey'!

Op de selectiedag kregen we eerst een presentatie. Daarna moest ik samen met andere kandidaten een groepsopdracht doen. Dit was in de 3 talen: Nederlands, Engels en Frans. Uiteindelijk volgde nog een interview en rollenspel. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk mezelf te zijn. Zo kregen ze bij Jetairfly ook een goed beeld wie ik ben en of ik in het plaatje pas van Cabin Crew Member.

Bernice:

Na de selectiedag geven we kandidaten normaal binnen een week feedback. Indien positief maken we nog een afspraak voor medisch onderzoek en contractondertekening. Daarna start de kandidaat met de opleiding om nadien effectief deze droomjob uit te oefenen!

Laurence:

Toen Bernice me belde dat ik mocht starten, kon ik mijn oren niet geloven. Ik ben super blij dat Jetairfly mij deze kans geeft. Nu kan ik beginnen aan de opleiding. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen, maar ik zal er alles aan doen om hier voor te slagen!