Puppy gered van brand wordt lid van brandweer

Toen brandweerman Bill Lindler enkele jaren geleden hoorde dat een puppy getroffen werd door een hevige brand, twijfelde hij geen seconde om het arme beest te redden. De puppy heeft een zware periode achter de rug, maar maakt nu deel uit van het brandweerkorps in Hanahan.
door
delphine
Leestijd 2 min.

Puppy Jake was amper drie weken oud toen hij vast zat in een brandende schuur. Het beest heeft dan wel een engelbewaarder, die Bill Lindler heet, toch was het hondje voor 75% verbrand. Al snel liet zijn oud baasje hem in de steek omdat hij de veterinaire kosten niet kon betalen. Dit droeve nieuws brak Lindlers hart en hij besloot om puppy Jake te adopteren.

Lindler nam zijn hondje vaak mee naar het werk, waar de andere brandweermannen ook verzot op hem waren. Al gauw was Jake de mascotte van het corps in Hanahan, maar recentelijk werd hij ook effectief lid van de brandweer. De brandweerhond gaat nu mee naar scholen om te demonstreren hoe kinderen met brandveiligheid moeten omspringen. “In de toekomst zou ik hem willen opleiden zodat hij een soort van therapie kan bieden voor slachtoffers van een brand”, aldus het trotse baasje.

Foto: Facebook / Jakes Page