Time to eat: Inktvissalade

Met inktvis kan je meer doen dan calamares maken. De mysterieuze zeeschepsels zijn ook de ideale garnituur voor een frisse, mediterrane salade.

Wat heb je nodig ?

Inktvissalade_002>Handvol zwarte olijven
> Een halve citroen
> 1 tomaat
> Verse basilicum
> Ansjovis
> Zwarte peper
> 1 el olijfolie
> 100 à 150 gram verse inktvisringen
> 1 teentje look
> 1 inktvistentakel

Zo maak je het

1. Kook de tentakel gaar in een ruime hoeveelheid water of eventueel visbouillon. Bak de calamares ondertussen op een hoog vuur in een pan met olijfolie en een teentje look. Meer dan een minuutje hebben ze niet nodig, anders worden de calamares taai. Zet ze even opzij.

2. Dompel de tomaat een dertigtal seconden in kokend water. Verwijder vervolgens het vel onder stromend koud water. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees van de tomaat in grove stukken.

3. Verwijder de pitten uit de olijven, snij de ansjovis en de tentakel in stukken en verscheur wat blaadjes basilicum. Meng alle ingrediënten in een bord en breng op smaak met versgemalen zwarte peper, citroensap en een flinke scheut olijfolie. Wees voorzichtig met zout, er zit al ansjovis in.

Maarten Joossens 

Inktvissalade