Egyptische president te koop aangeboden op eBay

Er zijn heel wat manieren om aan te geven dat je niet tevreden bent van de president van je land, maar in Egypte doen ze dat blijkbaar via eBay. Abdel Fattah al-Sisi werd er immers te koop aangeboden.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De grap kwam er nadat de Egyptische leider in een speech gezegd zou hebben dat hij zichzelf zou verkopen om de staatsschuld op te lossen. Een iemand nam dat behoorlijk letterlijk op en plaatste een zoekertje op eBay.

"De veldmaarschalk heeft gezegd dat hij zichzelf wil verkopen om te helpen en dat hij daar niet aan zal twijfelen. Dus we regelen de verkoop nu voor hem, voor ons en voor de mensheid. Plaats alsjeblieft een bod om de politieke en economische vrijheid van Egypte te vrijwaren", stond er te lezen in het zoekertje.

"Het item is in gebruikte staat (door de koninklijke families van de Golfstaten). Verzending is gratis. Aangezien het item waardeloos is, rekenen we op de biedingen om de prijs te bepalen", reageerde de verkoper nog.

Al-Sisi kreeg al snel een heleboel biedingen, waardoor de prijs boven 100.000 dollar (91.000 euro) uitsteeg. Jammer genoeg voor verzamelaars werd president Al-Sisi gauw weer verwijderd van eBay.

Foto AFP / M. El-Shahed