Zo lang kan je in een supermarkt overleven

Stel je voor dat je helemaal alleen in een supermarkt bent en buiten breekt de hel los. Je kan de winkel niet verlaten en moet daar blijven. Hoe lang kan je dan overleven?
door
annemie
Leestijd 1 min.

Dat is het uitgangspunt van een studie van Lewis Dartnell. Hij baseerde zich op de verhouding tussen voedsel dat snel vervalt en ingeblikt voedsel, en op de hoeveelheid drinkwater dat aanwezig is in je hypothetische schuilplaats. Volgens hem zou je maar liefst 55 jaar kunnen overleven in een supermarkt.

De onderzoeksvraag maakt deel uit van een groter onderzoek. Daarin probeert Dartnell een antwoord te vinden op de vraag of de mensen in Groot-Brittannië bestand zijn tegen een apocalyps. Hij ontdekte al dat 36 % van de Britten een speciale kit heeft samengesteld met dingen die onmisbaar zijn wanneer er zich een ramp voltrekt.

Zo'n 61% van de Britten zou dat vullen met voedsel, 53 % met medicijnen en bijna de helft van hen denkt meteen aan hun gsm. Slechts 22% dacht aan lucifers. Over een maand maakt de onderzoeker al zijn resultaten bekend tijdens zijn lezing op een bijeenkomst in Birmingham.