Taylor Swift schenkt een kwart miljoen dollar aan Kesha

Taylor to the rescue! De beroemde popster schenkt 250.000 dollar (225.000 euro) aan Kesha, die een rechtzaak verloren heeft tegen haar platenmaatschappij. De 28-jarige zangeres had aan de rechtbank gevraagd om haar contract met Sony Music te verbreken wegens seksueel misbruik van haar producer, maar dat heeft de rechter dus verworpen.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

"Taylor Swift heeft het bedrag gedoneerd om Kesha (voorheen Ke$ha) te helpen met haar financiële behoeftes gedurende deze moeilijke tijd", bevestigt een woordvoerdeer aan Amerikaanse media. Ook andere beroemdheden uit de muziekwereld zoals Lady Gaga, Ariana Grande en Lorde hebben hun steun uitgesproken op Twitter onder de hashtag #FreeKesha nu de zangeres zich aan het contract met Sony moet houden en wellicht weer met haar producer Dr. Luke moet samenwerken, die ze aangeklaagd had voor seksuele, fysieke en mentale mishandeling.

Ook collega-zangeres Demi Lovato leeft mee met de verslagen Kesha. "Het is frustrerend om te zien dat vrouwen naar buiten treden met hun verleden om vervolgens alleen maar neergehaald te worden. Ze worden niet geloofd en veracht voor hun moed om actie te ondernemen", deelt Lovato met haar 34 miljoen volgers op Twitter. "Het gebeurt veel te vaak. Het is tijd dat vrouwen net zo serieus worden genomen als mannen."