Opdringeringe strandganger sleurt haai uit zee voor fotoshoot

Nadat vorige week een dolfijn het slachtoffer is geworden van de selfiecultuur, moest nu ook een haai eraan geloven. De arme vis werd uit de zee gesleurd door een badgast uit Florida, omdat de man zich wou laten fotograferen met het roofdier. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het incident vond plaats op de stranden van Palm Beach in Florida. Op dit moment stikt de kust daar van de zwartpunthaaien. Eén waaghals vond het wel leuk om zo'n haai te vangen en zijn prooi vast te leggen op de gevoelige plaat. Een lokale journalist was getuige van het tafereel en plaatste beelden van het voorval op Facebook.

De meeste mensen reageren dan enorm verontwaardigd op de Facebookpost. "Hoe ziek kan je zijn in je hoofd. Iemand die geestelijk gezond is doet zoiets toch niet. Hopelijk krijgt hij hiervoor de rekening ooit betaald." en "Dit is dus de reden waarom haaien mensen aanvallen en opeten." zijn slechts een greep uit de vele negatieve reacties.

Uiteindelijk werd de haai door een andere toeschouwer opnieuw in zee gesleept, maar of het dier het overleefd heeft, is niet duidelijk.