Van een relatie word je dik

Wanneer de liefde serieuze vormen begint aan te nemen, doet je lichaam dat ook. De 'mythe' dat je van een relatie dikker wordt, is een harde waarheid. Het is niet de liefde op zich die je doet verdikken, maar wel de opeenstapeling van factoren die bij een relatie komen kijken die zwaar doorweegt.
door
delphine
Leestijd 1 min.

In de eerste plaats maak je geen gezonde keuzes wanneer er vlinders in je buik rondfladderen. Wanneer je samen bent met je nieuwe partner, zijn jullie eerder geneigd om een pizza te bestellen in plaats van eens gezond te koken. De tijd die je nu met je lief doorbrengt, bracht je vroeger misschien door in de fitness. Onderzoek toont bovendien aan dat vrouwen die gaan samenwonen nog wat extra kilootjes bijkomen. Geef dus vooral je vriend de schuld!

De grootste dikmaker blijkt nog steeds trouwen. Wanneer je de liefde van je leven gevonden hebt, moet hij of zij je maar nemen zoals je bent. Daardoor ga je minder aandacht aan je uiterlijk spenderen. Zeker vanaf dat dames kinderen moeten groot brengen, wordt er nog weinig in de spiegel gekeken.