DiCaprio betaalt 95.000 dollar voor eigen Revenant-avontuur

Leonardo DiCaprio telt 95.000 dollar (zo'n 85 373 euro) neer om een survival-trip à la 'The Revenant' te maken in Mongolië.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

De Oscar-genomineerde ster gaat tien dagen op avontuur in Lake Hovsgol, waar hij zal verblijven in een yurt (een traditionele tent), eten met een nomadische familie, jagen met valken en paardrijden.

Begeleider Johan Ernst Nilson, een Zweedse ontdekkingsreiziger, heeft gezegd dat hij de 41-jarige acteur zal pushen tot aan zijn limiet. "Op zo'n reis haal ik mensen uit hun innerlijke comfortzone, zodat ze dingen doen die ze anders nooit zouden ondernemen", zegt Nilson aan de New York Post. "Als je je grenzen verlegt, is de beloning zo veel groter."

Onlangs werd 'The Revenant' van regisseur Alejandro González Iñárritu nog de grote winnaar van de Bafta's, de Britse filmprijzen. De survivalwestern won tijdens de awardshow in Royal Albert Hall onder meer de belangrijke prijzen voor beste film, beste mannelijke hoofdrol en de beste regisseur. Op 28 februari maakt de film kans op twaalf Oscars.

 

Foto Twentieth Century Fox