Dieven gaan aan de haal met tien zakken haar

De Varaha Lakshmi Narasimha Swamy tempel nabij de Indiase stad Vishakhapatnam is het slachtoffer van een bizarre overval. Dieven gingen er immers aan de haal met tien zakken menselijk haar.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Op zich geen ramp zou je denken, ware het niet dat het haar bijzonder waardevol is. In schoonheidszaken over heel de wereld wordt Indiaas haar geprezen voor de lengte en textuur. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor pruiken en extensies. De tien zakken hadden een gezamenlijke waarde van één miljoen roepie (13.000 euro).

Voor gelovigen in het zuiden van India is het niet abnormaal om regelmatig haar te doneren aan de lokale tempel. Het is een essentiële bron van inkomsten voor de gebedshuizen. Zo verdient Tirumala Tirupati Devasthanams, een belangrijk geloofscentrum in dezelfde regio als de getroffen tempel, jaarlijks meer dan 2 miljard roepies (26 miljoen euro) met de verkoop van gedoneerd haar.

De politie vermoedt dat de dieven over de muur zijn geklommen met een touw, om nadien rechtstreeks naar de opslagplaats voor het haar te gaan. Mogelijk gaat het om een inbraak door mensen die vertrouwd zijn met het gebouw.