Trotse kat houdt Brits station veilig

Het Britse West Yorkshire-station in Huddersfiel heeft een wel heel bijzondere werknemer. De kat Felix zorgt als rasechte muizenvanger dat het treinstation volledig ongediertevrij blijft. De pluizige viervoeter doet zijn job zo goed dat hij gepromoveerd is tot chef van het departement ongediertebestrijding.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De stationskat is al vijf jaar in dienst als rattenvanger. Toen hij negen weken oud was, werd hij aan het station gedoneerd om alle muizen en ratten uit te roeien. Nu is Felix gepromoveerd, en heeft de trotse kat zelfs een eigen outfit en badge gekregen.

Zijn dagelijkse taken gaan van patrouilleren op het perron, tot bedelen om snoepjes en de muizen de stuipen op het lijf jagen. Vooral bij de pizzaketen Domino's zijn ze in de wolken met deze rattenvanger.

Het is dan ook geen verbazing dat de gezellige kat veel aantrek heeft. In het station krijgt hij voortdurend knuffels van pendelaars, en ook op het internet verwarmt Felix de harten van iedereen. Op Facebook heeft hij zelfs al meer dan 44.000 volgers.