Opa in geldnood overvalt twee banken

Een 73-jarige man uit Antwerpen kon zijn schulden niet meer afbetalen, en besloot om twee banken te beroven. "Sorry, ik had geen andere keuze", bekende hij met het schaamrood op de wangen achteraf aan de politie.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De man heeft niet één, maar twee bankovervallen gepleegd om zichzelf uit de schulden te werken. Beide keren had hij een namaakpistool bij zich, waarmee hij de bankmedewerkers bedreigde.

"Het was een oudere man en hij handelde alleen. Hij was niet gemaskerd, maar wel netjes gekleed", luidde de beschrijving volgens Het Laatste Nieuws. Vooraf had 'Bompa Capone' een afspraak gemaakt onder een valse naam, zogezegd om zijn geldzaken te bespreken en klant te worden bij de bank. Tijdens die afspraak, haalde de bejaarde Antwerpenaar zijn neppistool tevoorschijn en eiste hij al het geld dat ze in voorraad hadden. Uiteindelijk kon hij met enkele duizende euro's vluchtten.

Op basis van de telefoongegevens en de camerabeelden kon de politie de grijzende boef drie dagen na de laatste overval in zijn kraag vatten. Hij werd thuis gearresteerd en bekende zijn schuld vrijwel meteen.

Opa van 73 berooft banken uit geldnood: "Sorry, ik kan niet anders" https://t.co/r63zlUBF4V #hln pic.twitter.com/ihovMiKEna

— HLN.BE (@HLN_BE) 10 februari 2016

Foto Pixabay