's Werelds snelste scootmobiel: 173 kilometer per uur

Mensen die minder goed te been zijn kunnen opteren om een scootmobiel te gebruiken. Voor de doorsnee senior is de normale maximumsnelheid van zeven kilometer per uur meer dan genoeg, maar twee mechanici uit het Verenigd Koninkrijk geven toch de voorkeur aan een exemplaar dat net iets sneller gaat.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

David Anderson en Matthew Hine bouwden een normale scootmobiel om naar een heuse racewagen. Het elektrische motortje ruimde plaats voor de motor van een 600cc-motorblok van Suzuki en de wielen en banden werden vervangen door die van een kart. Die wijzigingen waren genoeg voor een karretje dat records aan diggelen slaat.

Op een racebaan op het eiland Man testten ze de scootmobiel. Met Matthew achter het stuur haalde het vinnige voertuig een topsnelheid van 173,16 kilometer per uur. Dat is goed voor een Guinness World Record voor de snelste scooter. Het vorige record, 133.04 kilometer per uur door de Deen Klaus Nissen Petersen, werd vakkundig verbroken.

Wie vreest voor gepensioneerde snelheidsduivels moet zich echter geen zorgen maken. De getunede scootmobiel is niet toegestaan op de openbare weg aangezien het wagentje vooraan niet beschikt over remmen.