Start Republikeins debat gaat volledig de mist in

De intrede van de Republikeinse presidentskandidaten tijdens het recenste televisiedebat is volledig in het honderd gelopen. Ben Carson hoorde zijn naam niet, besloot in de coulissen te wachten en zorgde voor een wel heel genânte file.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De nieuwszender FOX organiseerde, in aanloop naar de verkiezingen in New Hampshire, een nieuw debat met de belangrijkste Republikeinse presidentskandidaten. Het debat beloofde pittig te worden, want de resultaten van de stembusgang in Iowa hadden de machtverhoudingen tussen de kandidaten veranderd, maar nog voor het debat kon beginnen, liep alles fout.

Tijdens de aankondigingen van de kandidaten moest Ben Carson als tweede verschijnen. Door het applaus verstond hij echter zijn naam niet en besloot dan maar even in de coulissen te wachten, in het zicht van de camera. De twee presentatoren waren zich ondertussen van geen kwaad bewust en gingen door.

Wat volgde was een aaneenschakeling van verwarde blikken en omgemakkelijke houdingen. Carson werd tot twee keer toe aangenaamd om door te wandelen, maar bleef heel lang staan. Ted Cruz en Marco Rubio staken hem voorbij en ook Donald Trump was volledig in de war. Pas nadat Trump voor een derde keer was aangekondigd, verscheen de vastgoedmagnaat op het podium.

De desastreuze inleiding was niet het eerste genânte moment tijdens de race naar het Witte Huis. Zowel aan de kant van de Republikeinen als aan die van de Democraten zijn er al enkele ongemakkelijke situaties voorgevallen. Gelukkig voor ons bestaan daar beelden van:

Foto AFP / J. Raedle