Comapatiënt na 16 jaar geïdentificeerd

Een man die zestien jaar geleden een auto-ongeluk had en sindsdien in een coma ligt in een ziekenhuis in Coronado, Californië, is nu pas geïdentificeerd. De comapatiënt blijkt een Mexicaanse immigrant te zijn.
door
Jolien
Leestijd 1 min.

De man raakte in 1999 betrokken bij een auto-ongeluk zo'n 150 kilometer ten oosten van San Diego. Samen met anderen zou hij illegaal de Amerikaans-Mexicaanse grens zijn overgestoken, schrijft de website Inewsource. Tijdens het ongeval droeg hij geen gordel. De man liep zwaar hersenletsel op en ligt sindsdien in coma. Hij werd al die tijd door de artsen van het UC San Diego traumacentrum ‘Garage 66' genoemd werd, naar de plaats waar zijn ongeval plaatsvond.

Er werden meerdere oproepen gelanceerd via de pers, in de hoop dat familieleden zich zouden melden, maar zonder resultaat. Tot nu. Na meer dan zestien jaar heeft het Mexicaanse consulaat in San Diego bevestigd dat de identiteit van de man eindelijk bekend is. De artsen van het traumacentrum zijn tevreden dat eindelijk geweten is wie de man precies is.

Foto Pixabay