Onwaarschijnlijke vriendschap tussen leeuw en bok eindigt dramatisch

Als een tijger en zijn prooi een bromance starten, kan het niet anders dan eindigen in tranen. Dat is ook wat er gebeurd is met de Siberische tijger Amur en de bok Timur uit het Russische Primorski Safari Park. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Nog geen maand geleden werden we allemaal ontroerd door het verhaal van het olijke duo. De ongebruikelijke band tussen de twee dieren begon toen Amur besloot om de bok niet op te eten, maar hem zijn slaapplaats aan te bieden.

Je zou denken dat Timur sindsdien zijn nieuwe speelkameraad voorzichtig benadert, maar de realiteit vertelt ons iets anders. "Timur zocht echt zijn grenzen af", vertelt de directeur van het dierenpark Dmitry Mezentsev. "Hij duwde Amur van een heuvel, porde hem met zijn hoorns en gaf hem enkele rake schoppen."

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de tijger zijn geduld verloor. Hij greep de bok bij de nek en zwierde hem de lucht in. "Hij wou zijn eigenzinnige maatje niet doden, maar gewoon een duidelijke les leren", klinkt het nog.

Het duo is nu uiteen gehaald, en het park is op zoek naar een nieuwe compagnon voor Timur. "We hopen dat we snel enkele vrouwelijke geiten vinden, zodat Timur zijn traumatische ervaring vergeet."