We spenderen meer dan vier uur per week in de badkamer

Uit een onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau GfK blijkt dat we gemiddeld 4,2 uur per week in de badkamer staan. We doen er zo lang over omdat we ons goed in ons vel willen voelen. 
door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

Het onderzoeksbureau vroeg aan meer dan 27.000 internetgebruikers in 22 verschillende landen hoeveel tijd ze wekelijks spenderen in de badkamer. Daaruit bleek dat we maar liefst 4,2 uur in de badkamer vertoeven, onze noorderburen doen het iets beter met 4,6 uur.

Redenen

44 procent van de ondervraagden zegt dat te doen omdat ze zich mooi willen maken voor hun partner.  37 procent geeft aan dat een optimale verzorging een gevoel van controle met zich meebrengt. 68 procent doet het om zich goed in zijn vel te voelen. Uit het onderzoek blijt ook dat mannen langer in de badkamer staan dan vrouwen.

Ranglijst

Van de 22 onderzochte landen, spant Italië de kroon met 5,5 uur. De Argentijnen staan op de tweede plaats, gevolgd door de Amerikanen. De Chinezen zouden het minste tijd aan hun uiterlijk spenderen, zo nemen ze genoegen met drie uur per week.