Noord-Korea pakt uit met katervrije alcohol

Noord-Korea zou een opmerkelijk uitvinding gedaan hebben. Volgens de staatskrant Pyongyang Times zijn onderzoekers er na jaren in geslaagd om een alcoholische drank te creëren waarvan mensen dronken worden, zonder een kater te krijgen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Producent Taedonggang Foodstuff Factory licht de sterkedrank en de werking ervan toe.

"De Koryodrank bevat zes jaar oude Kaesong Koryo-ginseng, die bekend staat voor zijn medicinale effecten. De bittere smaak werd vroeger verhuld door de toevoeging van suiker, maar dat elimineerde de kater niet. Na jaren onderzoek gebruikt de Taedonggang Foodstuff Factory nu gekookte en verbrande kleefrijst. Dat mildert de bittere smaak én werkt de kans op een kater weg. Experten appreciëren de drank bovendien vanwege zijn zachte smaak", klinkt het in Pyongyang Times.

Dranken met ginseng zijn bijzonder populair in zowel Noord- als Zuid-Korea voor hun vermeende medicinale werking. Dat deze sterkedrank geen kater zou opwekken lijkt echter twijfelachtig. De Noord-Koreaanse media beweerde vorig jaar nog dat het land een oplossing heeft gevonden voor aids en SARS.