Dineren op z'n Italiaans: lasagne met courgette en tonijn

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Maar weinig keukens zijn zo internationaal bekend en geliefd als de Italiaanse. Vandaag de dag kun je in alle uithoeken van de wereld wel een pizza of spaghetti bolognese vinden. Naast deze typische gerechten kent de Italiaanse keuken ook nog heel wat minder bekende smaakmakers. Dit receptje voor een lasagne met courgette en tonijn is daar een heerlijk voorbeeld van. Bovendien beginnen op donderdag 21/01 de Italiaanse weken bij Lidl. Een uitgelezen moment dus om deze smakelijke eetcultuur van dichterbij te leren kennen!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 2 courgettes
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 pot Italiaanse tomatensaus
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 g lasagnebladen
  • 50 g bloem
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 150 g gemalen pecorino
  • peper en zout
  • Aan de slag

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in de lengte in plakjes van 5 mm en bak ze 4 minuten in de olijfolie. Maak dan een roux: smelt de boter in een sauspannetje, voeg de bloem toe en bak al roerend, tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg vervolgens de melk toe en breng al roerend aan de kook tot je een dikke bechamelsaus krijgt. Kruid met peper en zout. Meng de tonijn en de tomatensaus en warm deze ook op.

    Nu kan je je lasagne beginnen samenstellen. Start met een laagje tomatensaus met tonijn. Leg hierop een laagje courgettes en een laagje lasagnebladen. Nu komt het laagje bechamelsaus. Herhaal dit nog twee keer en werk af met de gemalen pecorino.

    Laat de lasagne 30 minuten garen in de oven. Smakelijk eten!