Daikin. Het ideale werkklimaat voor ingenieurs.

door
Joris
Leestijd 1 min.

Daikin is een wereldspeler in de ontwikkeling van klimaatoplossingen. De ingenieurs in de Belgische vestigingen spelen een belangrijke rol in dat succes.

“De ideale mix tussen theorie en praktijk.”

Jan, Design Engineer Reliability Testing (EMEA Development Center)

“In Oostende test ik nieuwe ontwikkelingen en bestaande toestellen om ze te verbeteren. Ik was op zoek naar een job waarbij ik niet 8 uur achter een pc zat. Hier in het testlabo vond ik de ideale mix tussen theorie en praktijk. De internationale contacten met het hoofdkantoor in Japan en de Europese dochterondernemingen maken mijn job nog boeiender.“

“Je bent betrokken bij het hele traject.”

Jeroen, Development Engineer, Electrics and Controls

“Bij Electrics and Controls in Gent werk ik aan cloud solutions. Want Daikintoestellen via de cloud bedienen is geen toekomstmuziek. De eerste toepassingen van onze research gaan binnenkort in productie. Dat vind ik zo fijn aan mijn werk: je bent betrokken bij het hele traject, van het schrijven van specs tot het testen van het eindproduct.”

“Ik kreeg snel veel verantwoordelijkheid.”

Bart, Product Planning Engineer EMEA Marketing

“Samen met mijn collega's vorm ik de link tussen sales en design. In ons Brussels kantoor onderzoeken we welke producten Daikin moet ontwikkelen voor de markt en briefen de designers. Mijn studies Bedrijfswetenschappen en Ingenieur bleken de perfecte voorbereiding daarop. Ik kreeg dan ook snel veel verantwoordelijkheid.”