De kleine zeemeermin is te bloot voor Facebook

De regels omtrent naaktfoto's op Facebook kunnen erg strikt zijn. Dat ontdekte een Deense politica dit weekend toen ze een blogpost probeerde op de sociaalnetwerksite. Die werd geweigerd vanwege een afbeelding van het wereldberoemde standbeeld van de kleine zeemeermin. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Toen Mette Gjerskov haar blogpost probeerde delen op Facebook, kreeg ze de mededeling dat de afbeelding "te veel bloot of seksuele ondertonen bevat." Nochtans verduidelijkte het sociale medium in zijn nieuwe richtlijnen van maart 2015 dat naakte figuren kunstwerken, zoals schilderijen en beeldhouwwerken, toegelaten zijn.

"Het is volstrekt belachelijk dat Deens erfgoed gecensureerd wordt. Het betreft slechts een beetje bloot op een standbeeld in de haven van Kopenhagen. Ik weet niet of ik moet lachen of huilen", reageert de politica aan de Deense krant Ekstra Bladet. Facebook heeft intussen de fout rechtgezet en Gjerskov heeft haar blogpost kunnen delen. De foto van de kleine zeemeermin is vanwege het auteursrecht ondertussen verwijderd door TV2 en vervangen door een Deense vlag.