Sint-jakobsvruchten met kappertjes en ansjovis

door
Kevin
Leestijd 1 min.

De kerstdagen liggen weer achter ons. Het is dus eventjes uitrusten geblazen, voordat we 2016 feestelijk zullen inzetten! De komst van het nieuwe jaar is voor veel mensen de perfecte gelegenheid om opnieuw uitgebreid te tafelen met vrienden of familie. Of je nu zelf het volledige menu op tafel tovert of slechts verantwoordelijk bent voor het voorgerecht, wij hebben deze week een gouden suggestie: sint-jakobsvruchten met kappertjes en ansjovis. De unieke smaak van deze coquilles zorgt ervoor dat 2016 alvast smakelijk begint!

Wat heb je nodig? (voor vier personen)

  • 16 sint-jakobsvruchten
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 sjalot
  • een handvol peterselie
  • 60 g boter
  • 3 eetlepels kappertjes
  • groene krulsla, voor de afwerking
  • peper van de molen
  • Aan de slag

    Versnipper de sjalot en hak de peterselie en ansjovisfilets fijn.

    Smelt een klontje boter in een braadpan op een hoog vuur. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan, ongeveer één minuut aan elke kant. Kruid met peper. Haal de sint-jakobsvruchten vervolgens uit de pan.

    Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en fruit de sjalot erin glazig. Voeg de peterselie, ansjovisfilets en kappertjes toe en kruid eveneens met peper.

    Serveer de gebakken sint-jakobsvruchten met de pittige saus en werk af met een toefje krulsla. Smakelijk eten en een gelukkig nieuwjaar!