Facebook introduceert bewegende profielfoto's voor Apple-gebruikers

In de nieuwe iOS-app biedt Facebook ondersteuning voor Live Foto's, oftewel bewegende profielfoto's. Daarmee volgt de sociaalnetwerksite het voorbeeld van Tumblr, dat het fotoformaat al een aantal weken ondersteunt. De Live Foto's worden op dezelfde manier geupload als normale foto's. Apple-gebruikers kunnen het beeld laten bewegen door erop te tikken.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Facebook beperkt de ondersteuning tot de iOS-app waardoor Android-, desktop- en mobiel internetgebruikers de bewegende foto's niet kunnen zien. Bovendien werkt het alleen met iOS 9 en hoger dus alleen bezitters van een iPhone 4S en nieuwere apparatuur zien de geanimeerde beelden.

Het uploaden van een Live Foto werkt op vrijwel dezelfde wijze als een reguliere foto. Alleen moet bij een Live Foto het Live icoontje in de hoek rechtsonder aangevinkt worden om de feature te laten werken. Andere Apple-gebruikers kunnen de foto in beweging zetten door op de foto te klikken.

Facebook is begonnen met een kleine uitrol van de nieuwe feature. Het merendeel van de gebruikers zal echter nog een aantal weken geduld moeten hebben.