Aandacht crossfanaten! Red Bull Tout Droit is back!

door
Kevin
Leestijd 2 min.

In het nieuwe jaar kunnen wielerminnende Belgen hun crosshart opnieuw ophalen. Red Bull Tout Droit is op 9 januari immers toe aan zijn tweede editie! Dit keer zijn de prachtige oevers van het Schipdonkkanaal in het West-Vlaamse Damme het strijdperk voor een unieke veldrit voor fans van cyclocross en mountainbiken. Een combinatie van kracht, explosiviteit, behendigheid en tactisch vernuft zal nodig zijn om deze uitdagende cross te winnen!

Net als vorig jaar voltrekt Red Bull Tout Droit zich in een rechte lijn van punt A naar punt B. Twaalf crossliefhebbers tegelijkertijd nemen het tegen elkaar op om als eerste over de finishlijn te snellen. Het parcours beslaat 1,2 kilometer en is uiteraard bezaaid met obstakels. Denk daarbij aan omgewaaide bomen, tuinhekken en zelfs loslopende koeien.

Nieuw is dat Tout Droit dit jaar elementen uit verschillende discplines combineert om tot een uniek veldritconcept te komen. Zo is er dit jaar een Le Mans start, waarbij deelnemers eerst te voet naar hun fiets moeten rennen.

Deelnemers kunnen kiezen of ze deelnemen met een mountainbike of een crossfiets. Nadien verloopt de dag in heats per type fiets volgens het knock-outsysteem. Twaalf crossfanaten nemen het tegen elkaar op: de eerste zes gaan door naar de volgende ronde, de anderen vallen af. Wie in de finale erin slaagt om als eerste de lijn over te steken, mag zich een jaar lang kampioen van Red Bull Tout Droit noemen!

Wil jij erbij zijn? Haal je fiets van stal en cross als de bliksem naar de site van Red Bull Tout Droit om je in te schrijven. Zowel voor mountainbikes als voor crossfietsen zijn er zestig plaatsen voorzien. De deelname kost tien euro. Voor dat bedrag krijg je daarnaast ook toegang tot de Athletes Area, food & drinks, massages en fietsherstellingen.

Benieuwd naar het parcours? Check dan zeker de onderstaande video! Crosscoryfeeën Wout Van Aert en Niels Albert gingen, onder het waakzaam oog van Michel Wuyts en Paul Herygers, al op verkenning in Damme.