De Belgische winnaars van de Metro Photo Challenge 2015!

Van 22 september tot 24 november gaf Metro, in samenwerking met Canon, opnieuw de kans de kans aan professionele en amateurfotografen om hun kunnen te tonen in 's werelds grootste fotografiewedstrijd: de Metro Photo Challenge! Zes Belgische inzendingen zijn nu uitgekozen om deel te nemen aan de internationale finale.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Dit jaar vroegen we de fotografen om hun visie op hun stad te delen. Een voorstel waar heel wat mensen maar al te graag op ingingen, want de Metro Photo Challenge 2015 was een enorm succes. Niet minder dan 30.000 fotografen deelden immers meer dan 118.000 foto's. Bijna 542.000 surfers bekeken 2,4 miljoen pagina's en brachten 1,6 miljoen keer hun stem uit. België staat bovendien in de internationale top vijf met 5.196 foto's van 1.113 deelnemers.

De leden van de Belgische jury kozen voor elke categorie (City Love, City Secrets en City Soul) een winnaar. Daarnaast duidden de Belgische surfers nog eens een publiekswinnaar per categorie aan. Dankzij de samenwerking met Canon beloont Metro de zes Belgische winnaars met een fantastisch fototoestel, de EOS 750D met 18-55 lens.

Alsof dat nog niet genoeg was, stoten zij ook door naar de internationale finale van de Metro Photo Challenge. Op 15 december worden de drie grote winnaars bekendgemaakt. Zij worden beloond met een unieke reis naar India. Wij kruisen onze vingers alvast, opdat net als vorig jaar een Belgische winnaar internationaal in de prijzen valt.

In afwachting brengen wij je alvast de zes Belgische winnaars van de Metro Photo Challenge.

Juryprijs in de categorie City Soul: Philippe Janssens.

Juryprijs in de categorie City Secrets: Sandro Dal Bianco

Juryprijs in de categorie City Love: Francoise Buchet

Publieksprijs in de categorie City Secrets: Julien Robert

Publieksprijs in de categorie City Soul: Rafael Teixeira

Publieksprijs in de categorie City Love: Joel Arys